Main Image

Rebranding με σεβασμό στο παρελθόν της εταιρίας λογισμικού και ενθουσιασμό για το μέλλον της

Η ιστορία

H Relational ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1995. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά. Η εταιρία μεγάλωσε. Το ίδιο και το πελατολόγιό της, το οποίο διευρύνθηκε και εκτός των ελληνικών συνόρων. Όμως, παρά τις μεγάλες αλλαγές που μεσολάβησαν, η εικόνα της εταιρίας είχε παραμείνει ίδια, για πάνω από 15 χρόνια. Στην πρώτη μας συνάντηση καταλήξαμε από κοινού με τη Relational ότι η εταιρική ταυτότητα της εταιρίας δεν χρειαζόταν απλώς ένα φρεσκάρισμα, αλλά μία ολοκληρωτική αλλαγή.

Yπηρεσίες

Branding – Επικοινωνία

Το λογότυπο & η οπτική ταυτότητα

Από την αρχή προσεγγίσαμε τον επανασχεδιασμό του λογοτύπου της Relational με την ευαισθησία που απαιτούν τέτοιου είδους project. Γιατί καθώς είναι φυσικό ακόμη κι εάν μία εταιρία αντιλαμβάνεται την ανάγκη ανανέωσης, δεν της είναι εύκολο να αποχωριστεί μία εικόνα που τη συνοδεύει επί τόσα χρόνια. Το λογότυπο έχει ως αναφορά το αρχικό γράμμα ‘r’ της Relational, σχηματίζοντας στο εσωτερικό του σήματος ένα τρίγωνο σαν βέλος που δείχνει την πορεία της εταιρίας στο μέλλον. Η χρωματική παλέτα σε συνδυασμό με τη στρογγυλή γραμματοσειρά του λογοτύπου δημιουργούν μία σχεδιαστική ισορροπία ανάμεσα στην ιστορία της Relational και στην ταχύτατη εξέλιξη που συνεπάγεται μία εταιρία λογισμικού. Μόλις ολοκληρώσαμε τον τελικό σχεδιασμό του λογοτύπου, προχωρήσαμε στο σχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας, των επαγγελματικών καρτών, των φακέλων και του folder. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε, σε λεπτομέρειες όπως το ανάγλυφο λογότυπο του folder και την κατασκευή ειδικών φακέλων.  

Image 2
Image 3

Ο σχεδιασμός εντύπου

Η Relational στη συνέχεια μάς ανέθεσε τη δημιουργία του company profile της. Δημιουργήσαμε μία καλή έκδοση, κάνοντας ειδική κατασκευή για να εντάξουμε διαχωριστικά μικρότερου μεγέθους, τα οποία λειτουργούν ως ‘teaser’ για το περιεχόμενο της επόμενης ενότητας. Για να ενισχύσουμε την ταυτότητα της εταιρίας χρησιμοποιήσαμε τη χρωματική παλέτα της εταιρίας, ενώ κάποιες λεπτομέρειες όπως η χειροποίητη βιβλιοδεσία και η θήκη του εντύπου ενισχύουν την ‘υψηλής ποιότητας’ προσωπικότητα του εντύπου και κατ’ επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών της. 

Image 6
Image7
Image8
Testimonial

Οι κινήσεις μάρκετινγκ που ακολουθούμε είναι για εμάς σημαντική υπόθεση γιατί διατηρούμε πάντα υψηλά στάνταρ και ακολουθούμε κάθε νέο trend ώστε να καταφέρνουμε έτσι να συνδεόμαστε με το κοινό μας. Με την S & Team συνεργαζόμαστε δέκα χρόνια και τα αποτελέσματα που φέρνει η δουλειά της μας αφήνουν πάντα έκπληκτους. Είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικό να συνεργάζεσαι με μια εταιρεία η οποία καταλαβαίνει τόσο καλά το αγοραστικό σου κοινό –πράγμα που είναι και αρκετά δύσκολο. Όλη η ομάδα της S & Team επαναδημιούργησε το brand μας και έφτιαξε μερικές πολύ δημιουργικές καμπάνιες σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησής μας, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού μας και δημιούργησαν απήχηση γύρω από το brand. Λαμβάνουμε πολλούς επαίνους και θετικά σχόλια σχετικά με τη δημιουργικότητα και την ποιότητα της εργασίας της S & Team κάθε φορά που κάνουμε μαζί τους ένα νέο project και ελπίζουμε σε πολλά χρόνια αποτελεσματικής συνεργασίας και στο μέλλον!

 

Πέννυ Μανιά

Group Marketing Director 

Ανακαλύψτε περισσότερα projects

Αναδείξαμε το φιλικό και ανθρώπινο χαρακτήρα της επιχείρησης μέσω του σχεδιασμού λογοτύπου και εταιρικής ταυτότητας

When a multinational trusts a small local brand agency… it knows very well what it is doing

‘Χτίζοντας’ την εταιρική ταυτότητα ενός αρχιτεκτονικού γραφείου με πελατολόγιο ευρείας κλίμακας


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ενδιαφέρον για συνεργασία:

Ευάγγελος Σπηλιόπουλος
Ακολουθήστε μας:
Let’s stay connected!

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK