Main Image

Σχεδιάζοντας τη συσκευασία ενός προϊόντος μοριακής γαστρονομίας, για ένα απαιτητικό κοινό

Η ιστορία

H εταιρία Παπαδέας ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια και εξελίχθηκε σταδιακά σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ξυδιού στην Ελλάδα. Στις αρχές τους 2017, μας προσέγγισε, ζητώντας μας να τη βοηθήσουμε στο λανσάρισμα ενός νέου, καινοτόμου προϊόντος, σχεδιάζοντας τη συσκευασία του. Το προϊόν λέγεται «βαλσαμικές πέρλες», και πρόκειται ουσιαστικά για βαλσάμικο ξύδι, το οποίο με τη βοήθεια μεθόδων της μοριακής γαστρονομίας μετατρέπεται σε σφαιρίδια με σκληρό περίβλημα και χυμώδες εσωτερικό. 

Yπηρεσίες

Branding – Σχεδιασμός Συσκευασίας

Η συσκευασία

Ο σχεδιασμός των συσκευασιών είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρά τους όποιους περιορισμούς, όπως το μικρό μέγεθος της συσκευασίας καθώς και το λογότυπο Messino, στο οποίο δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε. Η πρώτη μας σχεδιαστική απόφαση ήταν να σχεδιάσουμε ένα custom-made κουτί για να δημιουργήσουμε μία διαφορετική προϊοντική εμπειρία. Μετά από εκτενή έρευνα, καταλήξαμε στην επιλογή ενός ειδικού χαρτιού που να αποπνέει κάτι «καλό και ποιοτικό». Το μαύρο και λευκό χαρτί παραπέμπουν στο περιεχόμενο της εκάστοτε συσκευασίας (το μαύρο κουτί στις μαύρες πέρλες και το λευκό στις λευκές πέρλες αντίστοιχα). Στο σύνολό της η συσκευασία ακολουθεί έναν απλό σχεδιασμό, με εξαίρεση τους τέσσερις μικρούς κύκλους που απορρέουν από το σχήμα των περλών και το λογότυπο Messino, τα οποία τυπώθηκαν σε χρυσό foil για να επικοινωνήσουν την υψηλή ποιότητα του προϊόντος. Το γεωμετρικά κοπτικά στις πλαϊνές όψεις επιτρέπουν στον καταναλωτή να διακρίνει το περιεχόμενο των συσκευασιών.

Image 2
Image 3
Image 4
Testimonial

Είναι πολύ δύσκολο, σπάνιο και ταυτόχρονα ευεργετικό να ξεκινά μια συνεργασία και να καταλήγει σε φιλία. Αυτό σημαίνει πως οι 2 πλευρές μιλούν την ίδια γλώσσα, έχουν τις ίδιες αντιλήψεις και ανησυχίες για εξέλιξη και πρόοδο.

Αυτό ακριβώς συνέβη με την S & Team!

Ξεκίνησε τελείως τυχαία μετά από μια επίσκεψη του Βαγγέλη στις εγκαταστάσεις μας. Ευτυχώς, παρά το φόρτο της εργασίας μας, είχαμε τη διάθεση να τον ακούσουμε και να δούμε τη δουλειά του. Ότι πιο σημαντικό πρέπει να κάνει ένας επιχειρηματίας κατά τη γνώμη μου, ακόμα και αν δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε κάποιο project άμεσα.

Στην μέχρι σήμερα πορεία μας με την S & Team, δημιουργήσαμε high end συσκευασίες προϊόντων, συσκευασίες retail, συσκευασίες HORECA, όλους δηλαδή τους τομείς γύρω από μια ετικέτα η οποία εξάγεται σε περισσότερες από 20 χώρες με διαφορετικές απαιτήσεις.

Το πιο σημαντικό όμως, από όλα, είναι τα ερεθίσματα που μας δόθηκαν από την S & Team στο ευρύτερο πλαίσιο του branding της επιχείρησής μας. Αυτό το οποίο ήδη αποτελεί το επιστέγασμα και το μέλλον της συνεργασίας μας με τον Βαγγέλη και την υπέροχη ομάδα του.

Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε όρεξη για δημιουργία! Οι επιτυχίες θα έρθουν…

 

Πάνος Παπαδέας

Διευθύνων Σύμβουλος, Papadeas Vinegar

Ανακαλύψτε περισσότερα projects

Επανασχεδιάζοντας την οπτική ταυτότητα ενός οινοποιείου βασισμένοι στην απλότητα του φυσικού τοπίου

Δημιουργώντας την οπτική ταυτότητα ενός Ελβετικού επιστημονικού προϊόντος για μια ισορροπημένη διατροφή

Σχεδιασμός συσκευασίας μελιού που μιλάει απευθείας στην καρδιά των foodists

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ενδιαφέρον για συνεργασία:

Ευάγγελος Σπηλιόπουλος
Ακολουθήστε μας:
Let’s stay connected!

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK