Main Image

Εκπαιδεύοντας το «νου» μέσα από μια συλλογή ρούχων σχεδιασμένη αποκλειστικά για pilates

Η ιστορία

Η δημιουργός της συλλογής ‘noos’, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο της άθλησης, αποφάσισε ότι ήθελε να δημιουργήσει μια σειρά από ρούχα, ειδικά διαμορφωμένα για pilates, τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων που επιλέγουν αυτό το είδος γυμναστικής. Ο σκοπός ήταν ρούχα που επιτρέπουν τη βέλτιστη εμπειρία κίνησης και άνεσης την ώρα της εκγύμνασης, απελευθερώνοντας μια ‘αέρινη’ αίσθηση. Μπαίνοντας στη θέση των ενδιαφερόμενων προς το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής και κατανοώντας τις ανάγκες τους, συλλάβαμε τα συναισθήματα που πηγάζουν από την άνετη κίνηση –ελευθερία, ευεξία, αρμονία– τα οποία κι έπρεπε να αποδώσουμε ιδανικά. Συνειδητοποιώντας το σκοπό, και ακούγοντας προσεκτικά τις ιδέες και τους προβληματισμούς της δημιουργού, είχε έρθει πλέον η στιγμή να μπούμε στη διαδικασία του co-design. Πραγματοποιήσαμε ενδελεχή έρευνα, συλλέξαμε κάθε δυνατό στοιχείο και προχωρήσαμε στη διαδικασία της δημιουργίας ονόματος, λογοτύπου και οπτικής ταυτότητας του brand.

Yπηρεσίες

Ονοματοδοσία - Branding

Image 1

Το όνομα


Αναφερόμενοι σε ένα τόσο ιδιαίτερο είδος γυμναστικής, που συνδυάζει απόλυτα την ισορροπία και την αρμονία του μυαλού, του πνεύματος και του σώματος και με σεβασμό στα οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο, χρειάστηκε να πραγματοποιήσουμε μεγάλη έρευνα. Εντέλει, καταλήξαμε στον όρο ‘νους’ του αρχαίου ελληνικού λεξιλογίου, που στην αγγλική αναγράφεται ‘noos’. Ο όρος με τα δύο ‘ο’ αναφέρεται στην πλήρη εναρμόνιση του μυαλού, του πνεύματος και του σώματος, ενώ ταυτόχρονα σημαίνει και ‘διάνοια’ με την έννοια του ‘εκλεπτυσμένου - ευφυούς’.

Το λογότυπο και η οπτική ταυτότητα

Σύμφωνα με την κατεύθυνση που είχαμε ορίσει για το brand, έπρεπε το λογότυπο να αποδίδει το αίσθημα μιας ανάλαφρης αίσθησης, ισορροπία αλλά και ευελιξία. Αρχικά, για να προσδιορίσουμε την ‘ισορροπία’ δημιουργήσαμε μια γραφή αποτελούμενη από ολοστρόγγυλα γράμματα, με μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια μεταξύ του τελευταίου ‘ο’ και ‘s’, που είναι σαν να στηρίζει το ένα το άλλο. Η ανάλαφρη αίσθηση, αποδίδεται και πάλι από το ίδιο σημείο μεταξύ των γραμμάτων, λόγω του ‘ο’ που ουσιαστικά μοιάζει να αιωρείται πάνω σε ένα κενό. Η ευελιξία, είναι ξεκάθαρη από το γράμμα ‘n’, το οποίο μοιάζει να έχει ξεδιπλωθεί. Το λογότυπο, εφαρμόστηκε στα καρτελάκια που συνοδεύουν τα ρούχα, καθώς επίσης και πάνω σε κάθε ρούχο της συλλογής και αποτελεί σφραγίδα ποιότητας του brand.

Image 3
Image 4
Image 5


Image 6
Testimonial

Με τη S & Team συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια κάνοντας διαφορετικά πράγματα. Πραγματικά δεν πλήττεις ποτέ. Ο Βαγγέλης πάντα μας εκπλήσσει και πάντα έχει δίκιο. Αποτυπώνει την ιδέα σε λέξεις και σχήματα πριν ακόμα την ολοκληρώσεις εσύ ο ίδιος. Συμμετέχει σε όλη τη διαδρομή και δεν σε αφήνει να κάνεις λάθος. Είναι ακούραστος στην αναζήτηση του σωστού Βrand. Η αισθητική είναι τόσο φρέσκια και έρχεται πάντα από το μέλλον, για αυτό όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο πειστική. Αναδεικνύει τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους με φινέτσα και απλότητα αλλά με πολύ ηχηρή παρουσία. Το noos δεν θα είχε τολμήσει να βγει στον κόσμο αν δεν το είχες προσκαλέσει… Σε ευχαριστούμε πολύ δεν θα βαρεθούμε ποτέ να κάνουμε συναρπαστικά πράγματα μαζί σου.

 

Ελένη Μανίκα

Founder, Noos Pilates Wear

Ανακαλύψτε περισσότερα projects

‘Χτίζοντας’ την εταιρική ταυτότητα ενός αρχιτεκτονικού γραφείου με πελατολόγιο ευρείας κλίμακας


Επανασχεδιασμός για την επικοινωνία της επιστημονικής γνώσης & φυσικότητας των προϊόντων Bee Naturalles

Σχεδιάζοντας ένα λιτό εξώφυλλο δίσκου με ‘παραλήπτη’ ένα απαιτητικό φιλόμουσο κοινό

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ενδιαφέρον για συνεργασία:

Ευάγγελος Σπηλιόπουλος
Ακολουθήστε μας:
Let’s stay connected!

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK