Main Image

Σχεδιάζοντας ένα λιτό εξώφυλλο δίσκου με ‘παραλήπτη’ ένα απαιτητικό φιλόμουσο κοινό

Η ιστορία

Στις αρχές του 2015, ο νέος και ανερχόμενος συνθέτης Στέφανος Δορμπαράκης αποφάσισε να πάρει την τύχη στα χέρια και να γράψει το πρώτο άλμπουμ του. Έγραψε, λοιπόν, 11 ορχηστρικά κομμάτια, αναμειγνύοντας κλασικούς και παραδοσιακούς ανατολίτικους ήχους, ενώ συνεργάστηκε με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς στο είδος τους για την παραγωγή του δίσκου του. Κι έτσι όταν τελικά ολοκλήρωσε την παραγωγή, απευθύνθηκε στο γραφείο μας για την αναζήτηση ονόματος και τον σχεδιασμό του άλμπουμ του.  

Yπηρεσίες

Όνομα – Branding – Σχεδιασμός Συσκευασίας

Το όνομα

Ξεκινήσαμε την έρευνά μας για το όνομα του άλμπουμ, αφού πρώτα αφιερώσαμε αρκετό χρόνο ακούγοντας τα κομμάτια του Στέφανου με το μυαλό μας να βαδίζει σε πιο μελωδικά μονοπάτια. Παρουσιάσαμε, λοιπόν, μία σειρά προτάσεων από τις οποίες ο Στέφανος επέλεξε το ‘λευκό γράμμα’. Το σκεπτικό μας για το όνομα ‘λευκό γράμμα’ ήταν ότι ο Στέφανος εκφράζει με  νότες όσα δεν μπορεί να γράψει με λέξεις. Το γράμμα έμεινε μεν λευκό αλλά έγινε άλμπουμ που μιλάει στην ψυχή πιο δυνατά από οποιαδήποτε λέξη. 

Σχεδιασμός CD

Πρόθεσή μας ήταν ο σχεδιασμός με κάποιο τρόπο να αποτυπώνει το όνομα. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να εντάξουμε και έναν φάκελο στο δημιουργικό, μέσα στον οποίο θα τοποθετείται το CD. Στη συνέχεια, κατασκευάσαμε μία σφραγίδα με το μονόγραμμα του Στέφανου Δορμπαράκη και σφραγίσαμε έναν προς έναν τους φακέλους, με σκοπό να δημιουργήσουμε την αίσθηση του ‘πολύτιμου’. Για το εξώφυλλο του άλμπουμ συνεργαστήκαμε με τον καλλιγράφο και συνθέτη Λευτέρη Χαβουτσά.  Με την καθοδήγησή μας, έγραψε στο χέρι το ‘λευκό γράμμα’ και ένα σύντομο κείμενο με δυσνόητο γραφικό χαρακτήρα για να αποτυπώσουμε μία αμηχανία και την αδυναμία του δημιουργού να βρει τις κατάλληλες λέξεις να εκφράσει τα συναισθήματά του.  Η γενναιόδωρη χρήση του λευκού είναι σκόπιμη, για να τονίσει περαιτέρω την έννοια του λευκού γράμματος. 

Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image7
Testimonial

Δημιουργικότητα. Εφευρετικότητα. Καλαισθησία… Έννοιες που στην εποχή της κρίσης δύσκολα κάποιος μπορεί να τις συναντήσει, ιδίως όταν συνενώνονται μαζί με τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό. Παρόλα αυτά αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα το ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που πάνε κόντρα στο κατεστημένο της εποχής και χρησιμοποιούν ως μέσο αντιμετώπισης της προχειρότητας την υψηλή αισθητική. Η «S & Team» αποτελεί μία τέτοια «όαση» στον χώρο αυτόν, με αποτέλεσμα όσοι τυχόν πρόκειται να συνεργαστούν μαζί της να περιμένουν μία εντυπωσιακή, καλαίσθητη μα πάνω απ’ όλα υψηλών προδιαγραφών εργασία. Μέσα σε αυτά τα πονήματα της ομάδας αυτής βρίσκεται εδώ και ένα περίπου χρόνο (Δεκέμβριος 2016) κι ο πρώτος προσωπικός μου μουσικός δίσκος με τίτλο: «λευκό γράμμα». Μία συνεργασία που από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως θα καρποφορήσει… Μάλιστα οι καρποί της ευοδώθηκαν από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του δίσκου από τις μουσικές παραγωγές «Μελωδικό Καράβι», με αρκετά επαινετικά σχόλια τόσο για το περιεχόμενο του δίσκου όσο και για την εκ πρώτης όψεως ιδιαίτερη εμφάνισή του (φάκελος με βουλοκέρι). Ενκατακλείδι, θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να ομολογήσει πως η «S & Team» είναι από τις ομάδες εκείνες που στην συνεργασία μαζί της γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα της εργασίας της θα ολοκληρώσει την ιδέα που έχει κάποιος στο μυαλό του εξελίσσοντάς την στην πιο ιδεατή της μορφή. Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα αυτή καθώς μου έδωσε τη δυνατότητα να πάρει «σάρκα και οστά» ένα όνειρο πολλών χρόνων…«S & Team» σ’ ευχαριστώ πολύ!!! Ραντεβού στην επόμενη συνεργασία μας…

 

ΣτέφανοςΔορμπαράκης

Συνθέτης- Μουσικός, «Λευκό Γράμμα»

Ανακαλύψτε περισσότερα projects

Επανασχεδιασμός για την επικοινωνία της επιστημονικής γνώσης & φυσικότητας των προϊόντων Bee Naturalles

Η ανάδειξη της διαρκούς μάθησης και της ορθής ανάπτυξης των παιδιών, μέσα από το σχεδιασμό εντύπου μιας ιδιωτικής σχολής

‘Χτίζοντας’ την εταιρική ταυτότητα ενός αρχιτεκτονικού γραφείου με πελατολόγιο ευρείας κλίμακας


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ενδιαφέρον για συνεργασία:

Ευάγγελος Σπηλιόπουλος
Ακολουθήστε μας:
Let’s stay connected!

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK