Main Image

Αποτυπώσαμε την ταυτότητα ενός ιδιαίτερου brand βασισμένοι στους κανόνες τις αρχιτεκτονικής

Η ιστορία

Η Elephant Design δημιουργήθηκε το 2018, από την Ελένη Σφαντού και τον Πάνο Αλεξίου. Συνδυάζει δύο διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, την αρχιτεκτονική και τις γραφικές τέχνες και αποτελεί ένα χώρο όπου κάθε καλλιτέχνης μπορεί να εμπνευστεί και να δημιουργήσει. Για το λόγο αυτό, αισθάνθηκαν την ανάγκη να εδραιώσουν το δικό τους χώρο, ώστε να αποκτήσει η νέα τους συνεργασία τη βάση για κάθε ενδεχόμενη δημιουργία. Βασισμένοι στην ιδέα αυτής της υλοποίησης, χρειάστηκαν συγκεκριμένη κατεύθυνση. Έτσι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του co-design work shop μας, κατά την οποία μοιράστηκαν μαζί μας τις ανάγκες της επιχείρησής τους αλλά και το όραμά τους.

Yπηρεσίες

Branding – Σχεδιασμός Ιστοσελίδας

Image 1

Το λογότυπο, η εταιρική ταυτότητα και το site

Το όνομα ‘Elephant Design’, παραπέμπει από μόνο του στο ‘σήμα’ που θα έφερε το λογότυπο της εταιρείας. Επηρεασμένοι από το συγκεκριμένο, δημιουργήσαμε ένα γραμμικό σήμα, με αρχιτεκτονικά στοιχεία. Χρωματικά, επιλέξαμε τις αποχρώσεις κίτρινου και γκρι για να υπογραμμίσουμε τον έντονο χαρακτήρα του συγκεκριμένου γραφείου. Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στο σχεδιασμό επαγγελματικών καρτών με τη μέθοδο του λαμιναρίσματος, οι οποίες αποτελούνται από ειδικά χαρτιά και φέρουν τα χρώματα του brand, το γκρι και το κίτρινο. Το σήμα της κάρτας είναι ανάγλυφο. Επιπλέον, σχεδιάσαμε τη σήμανση για τον επαγγελματικό χώρο, κείμενα για τα έντυπα αλλά και το website, ώστε να επικοινωνήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Elephant Design, στο κοινό της. Μπορείτε να δείτε εκτενέστερα την ιστοσελίδα στο www.elephantdesign.gr/gr/

Image 2
Image 3
Image 4
Image 5


Image 6
Image7
Image8
Image9
Image10
Image11
Image12
Testimonial

Ο ρόλος του Αρχιτέκτονα είναι αρχικά να παρατηρήσει την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου που έχει απέναντί του και να καταλάβει τις επιθυμίες του. Όταν αρχίσει να σχεδιάζει, αυτό δεν γίνεται μόνο σε δύο διαστάσεις, σε μήκος και σε πλάτος. Ο σχεδιασμός έχει πολλές διαστάσεις. Στο πρώτο μας ραντεβού με τον Βαγγέλη συνειδητοποιήσαμε ότι και ο σχεδιασμός ενός brand έχει αντίστοιχα πολλές διαστάσεις και παραμέτρους. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο για εμάς να μπορέσουμε να περιγράψουμε την ιστορία του γραφείου μας πίσω από το όνομα και τον χαρακτήρα του «Ελέφαντα», αυτού του συμπαθούς θηλαστικού.

Με την S & Team ήταν η πρώτη μας συνεργασία και το αποτέλεσμα ενός ευφάνταστου λογότυπου ήταν για μας η εκπλήρωση μιας πολύχρονης ιδέας γύρω από την αρχιτεκτονική πρακτική και την φιλοσοφία μας για αυτήν. Ήμασταν μαζί σε όλη την διαδρομή, όχι μόνο για τον σχεδιασμό του λογοτύπου αλλά και για την δημιουργία ενός νέου concept brand και του site μας, που είναι το παράθυρο μας προς τον κόσμο. Η S & Team χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη γραμματοσειρά, σχεδιάζοντας έναν στυλιζαρισμένο ελέφαντα, που μοιάζει και με κάτοψη, και χρησιμοποιώντας το αγαπημένο μας κίτρινο χρώμα κατάφερε να περάσει την «αισιοδοξία» της Elephant Design στο λογότυπο της. Ο Βαγγέλης ήταν δίπλα μας σε όλη την διαδρομή και η αισθητική του περιλαμβάνει ένα απλό, αλλά “to the point” λεξιλόγιο. Και αυτό φαίνεται και στα θετικά σχόλια που λάβαμε από τους φίλους και τους πελάτες μας.

Η συνεργασία μας με την S & Team εξελίχθηκε σε μια πολύ όμορφη φιλία και ευελπιστούμε να κάνουμε πολλά συναρπαστικά πράγματα στο μέλλον.

“They say an elephant never forgets. What they don’t tell you is that you never forget an elephant.”

 

Ελένη Σφαντού, Πάνος Αλεξίου

Founders, Elephant Design

Ανακαλύψτε περισσότερα projects

Η ανάδειξη της διαρκούς μάθησης και της ορθής ανάπτυξης των παιδιών, μέσα από το σχεδιασμό εντύπου μιας ιδιωτικής σχολής

Σχεδιάζοντας ένα λιτό εξώφυλλο δίσκου με ‘παραλήπτη’ ένα απαιτητικό φιλόμουσο κοινό

Η πρώτη μικρή εικονογραφημένη ιστορία μας


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ενδιαφέρον για συνεργασία:

Ευάγγελος Σπηλιόπουλος
Ακολουθήστε μας:
Let’s stay connected!

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK