Main Image

Διαμορφώνοντας μία αναγνωρίσιμη, ‘χειροποίητη’ ταυτότητα για μία νέα σειρά espresso

Η ιστορία

Η Δασύρας είναι μία οικογενειακή βιοτεχνία καφέ, η οποία ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα το 1987, παράγοντας ελληνικό και γαλλικό καφέ. Όταν μπήκε και η δεύτερη γενιά στην επιχείρηση, η Δασύρας αποφάσισε, επιπλέον, να στραφεί στη δημιουργία specialty espresso. Χάρη στη γεμάτη γεύση και στο πλούσιο άρωμά του, ο espresso τους έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην αγορά, με βασικό περιορισμό το γεγονός ότι δεν είχε δικό του όνομα ή ταυτότητα. Και κάπως έτσι η συνειδητοποίηση της ανάγκης δημιουργίας brand για τον espresso, οδήγησε την οικογένεια Δασύρα στο γραφείο μας. 

Yπηρεσίες

Όνομα – Branding – Σχεδιασμός Συσκευασίας

Το όνομα

Σύμφωνα με το brief της Δασύρα, το όνομα του espressο θα έπρεπε να είναι σύντομο, εύηχο, εύκολα απομνημονεύσιμο και με κάποιο τρόπο να συνδέεται με το όνομα της βιοτεχνίας. Για το λόγο αυτό καταλήξαμε και στο όνομα DASH, το οποίο πληροί όλες τις παραπάνω προδιαγραφές και η ηχητική ρίζα της παραπέμπει στο όνομα Δασύρας.  Το βασικότερο, όμως, είναι ότι η λέξη DASH σε δεύτερο επίπεδο, υποδηλώνει ότι o espresso λειτουργεί ως μία παρένθεση χαλάρωσης στην καθημερινότητά μας.

Το λογότυπο & η εταιρική ταυτότητα

Τοποθετήσαμε τη λέξη DASH ανάμεσα σε δύο παύλες, μεταφράζοντας σχεδιαστικά τον τρόπο χρήσης του συγκεκριμένου σημείου στίξης. Παράλληλα, μία σταγόνα στέκεται από τη μία παύλα, δίνοντας την εντύπωση ότι θα στάξει ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, για να επικοινωνήσουμε τον αυθεντικό χαρακτήρα της βιοτεχνίας καφέ, τυπώσαμε τις κάρτες σε χαρτί kraft και απευθυνθήκαμε σε έναν τεχνίτη για να σχεδιάσει, μία-μία στο χέρι, με πυρογράφο τις επιγραφές.

Image 3
Image 4

Η συσκευασία

Εξαρχής σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε μία συσκευασία που να προδιαθέτει για τον αυθεντικό χαρακτήρα του espresso και να δημιουργεί την αίσθηση ότι πίσω από τη συσκευασία βρίσκεται ένας πραγματικός τεχνίτης του καφέ. Στο πλαίσιο αυτό, δεν προσθέσαμε πολλά σχεδιαστικά στοιχεία και πληροφορίες, εκτός από τα απολύτως απαραίτητα, όπως το copyline, το βάρος και το είδος καβουρδίσματος. Το kraft χρώμα και το μαύρο χρώμα της συσκευασίας παραπέμπουν στα αντίστοιχα είδη καβουρδίσματος, στο μεσαίο και στο σκούρο καβούρδισμα αντίστοιχα. 

Image 6
Image7
Image8
Image9
Image10
Image11
Image12
Testimonial

Μια συνεργασία πραγματικό λίθο στην "ανανέωση" της επιχείρησή μας!!!

Κυρίως το φιλικό περιβάλλον η υπομονή και φυσικά ο επαγγελματισμός της ομάδας ήταν αυτά που συναίνεσαν, ώστε να ευδοκιμήσει αυτή η συνεργασία και να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα! Ύστερα από μια πολυετή εμπειρία στο χώρο του καφέ η επιχείρησή μας ξαναγεννήθηκε με την δημιουργία νέου logo brand!!!! ....και αυτό ήταν μόνο η αρχή, διότι πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία που υπόσχεται μόνο καινοτόμες ιδέες!!!

 

Αθανάσιος Δασύρας

Ιδρυτής, DASH

Ανακαλύψτε περισσότερα projects

Η πρώτη μικρή εικονογραφημένη ιστορία μας


Αποτυπώσαμε την ταυτότητα ενός ιδιαίτερου brand βασισμένοι στους κανόνες τις αρχιτεκτονικής

Αναδείξαμε το φιλικό και ανθρώπινο χαρακτήρα της επιχείρησης μέσω του σχεδιασμού λογοτύπου και εταιρικής ταυτότητας

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ενδιαφέρον για συνεργασία:

Ευάγγελος Σπηλιόπουλος
Ακολουθήστε μας:
Let’s stay connected!

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK