Main Image

Σχεδιάζοντας τη συσκευασία ενός προϊόντος μοριακής γαστρονομίας, για ένα απαιτητικό κοινό

Η ιστορία

H εταιρία Παπαδέας ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια και εξελίχθηκε σταδιακά σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ξυδιού στην Ελλάδα. Στις αρχές τους 2017, μας προσέγγισε, ζητώντας μας να τη βοηθήσουμε στο λανσάρισμα ενός νέου, καινοτόμου προϊόντος, σχεδιάζοντας τη συσκευασία του. Το προϊόν λέγεται «βαλσαμικές πέρλες», και πρόκειται ουσιαστικά για βαλσάμικο ξύδι, το οποίο με τη βοήθεια μεθόδων της μοριακής γαστρονομίας μετατρέπεται σε σφαιρίδια με σκληρό περίβλημα και χυμώδες εσωτερικό. 

Yπηρεσίες

Branding – Σχεδιασμός Συσκευασίας

Η συσκευασία

Ο σχεδιασμός των συσκευασιών είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρά τους όποιους περιορισμούς, όπως το μικρό μέγεθος της συσκευασίας καθώς και το λογότυπο Messino, στο οποίο δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε. Η πρώτη μας σχεδιαστική απόφαση ήταν να σχεδιάσουμε ένα custom-made κουτί για να δημιουργήσουμε μία διαφορετική προϊοντική εμπειρία. Μετά από εκτενή έρευνα, καταλήξαμε στην επιλογή ενός ειδικού χαρτιού που να αποπνέει κάτι «καλό και ποιοτικό». Το μαύρο και λευκό χαρτί παραπέμπουν στο περιεχόμενο της εκάστοτε συσκευασίας (το μαύρο κουτί στις μαύρες πέρλες και το λευκό στις λευκές πέρλες αντίστοιχα). Στο σύνολό της η συσκευασία ακολουθεί έναν απλό σχεδιασμό, με εξαίρεση τους τέσσερις μικρούς κύκλους που απορρέουν από το σχήμα των περλών και το λογότυπο Messino, τα οποία τυπώθηκαν σε χρυσό foil για να επικοινωνήσουν την υψηλή ποιότητα του προϊόντος. Το γεωμετρικά κοπτικά στις πλαϊνές όψεις επιτρέπουν στον καταναλωτή να διακρίνει το περιεχόμενο των συσκευασιών.

Image 2
Image 3
Image 4

Ανακαλύψτε περισσότερα projects

Επαναπροσδιορίζοντας την αξία ενός boutique τυπογραφείου με περισσότερα από 60 χρόνια ιστορίας

Μία συσκευασία ούζου για το τουριστικό κοινό, προς τιμήν ενός καθημερινού ήρωα: του Έλληνα ψαρά 

Διαμορφώνοντας μία αναγνωρίσιμη, ‘χειροποίητη’ ταυτότητα για μία νέα σειρά espresso

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ενδιαφέρον για συνεργασία:

Ευάγγελος Σπηλιόπουλος
Ακολουθήστε μας:
Για να λαμβάνετε νέα μας:

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK